Top
Grüner Veltliner Hasel
  • Grüner Veltliner Hasel
11,25

Kruidige en minerale tonen naast de aroma's van appel, peer en abrikoos zijn kenmerkend voor de Oostenrijkse grüner veltliner. Deze druif is enorm populair geworden, zeker voor culinaire wijnen. Belangrijke reden is zijn verrukkelijke, fruitig-kruidige stijl, maar ook de combinatie van strak en rond. Frisse zuren houden de wijn strak, rijp fruit maakt hem juist rond. Het vleugje versgemalen peper geeft hem een eigenwijs, pikant accent. Hasel is de naam van de wijngaard waar Michaela en Erich Allram de druiven voor deze wijn verbouwen. De oude, mineraalrijke bodem bestaat uit löss, leisteen, klei en graniet en hun mineralen worden via de grüner veltliner mooi weerspiegeld in de wijn. Drink hem als aperitief en bij asperges, salades en wiener schnitzel.


Wijn/spijs suggesties:
Als aperitief, bij gamba's/garnalen, lichte visgerechten, salades met kaas, kip, tonijn, pasta met tomatensaus, kruidensaus, kaassaus, lichte gerechten met blank vlees of gevogelte.
Serveer temperatuur:
9-11ºC


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code